5 Şubat 2016 Cuma

Şili: FAI/IRF tarafından Andrés Bello Üniversitesi’nin Fen Fakültesi’ne kundakçı saldırı


Anarşi için bireyciler çemberi ve FAI-IRF’in Kapibara Grubu hücresi kurumun fen fakültesini tamamen imha eden, 24 ocak erken saatlerde Andrés Bello Üniversitesi’ne karşı kundakçı saldırının sorumluluğunu üstlendiler.

Grup tarafından yayınlanan tebliğe göre, hücre üyeleri kolayca binaya erişti ve potasyum nitrat, benzin ve yağ karışımı içeren bir zaman ayarlı yangın çıkarıcı aygıt yerleştirdi ve daha sonra kolay fark edilmeden ya da yakalanmadan binadan ayrıldılar.

Eylem ABD tarafından rehine tutulan, Transseksüel eko-anarşist tutsak Marius Mason ile ve Şili devleti tarafından rehin tutulan anarşist tutsak Natalia ‘Tato’ Collado ile dayanışma içinde ve uygarlık karşıtı/teknoloji karşıtı perspektif çerçevesinde yürütülmüştür.

Bildiriden çevirilmiş bazı alıntılar:

Patriarkal uygarlığa ve onun tekno-endüstriyel dokusunu daha güçlü ve sürekli vurmak için saldırıların ve grup ve bireylerin koordinasyonunun yaygınlaştırılması çetin ve belirsiz bir yoldur, sadece şu an eylemlerimiz gerçek fikirlerimizi açığa çıkartır. Gözlerimizi kör eden ışık bizim için karanlıktır. Uyandığımız günün şafağında, şafağa daha çok zaman kalmış olacaktır, ancak güneş bir sabah yıldızıdır. 
Kaybettiklerimizi savunan, yeryüzünün tüm bu alçakça sömürülmesini ve tecavüzünü yanıtsız bırakmayan herkesi kucaklıyoruz. 
Bu eylem, bilhassa Marius Jacob Mason ve Natalia Collado’ya küçük bir selamdır. 
Hapishane kafeslerine kapatılmış olan herkese sevgiler ve kuvvet.

Alıntı: Sosyal Savaş - Kaynak: Contra Info 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder