20 Kasım 2015 Cuma

São Paulo, Brezilya: M.I.A Carlo Giuliani Hücresi'nin Ateş aracılığıyla Kara Aralık için Çağrısı


Biz São Paulo şehrinde 4 bankaya karşı kundakçı saldırıların sorumluluğunu üstleniyoruz. Saldırılar Largo da Batata'da, Liberdade alanından başka, ve diğer ikisi merkezi bölge ve bir çevresel bölgede Santander banka şubesinde meydana gelmiştir. 


Tebliğ

İsyancı Anarşist Hareket'in (M.I.A) "Carlo Giuliani" hücresi São Paulo şehir merkezi bölgesinde 15 Kasım 2015 erken saatlerinde yakıp kül edilen banka şubelerine 4 kundakçı saldırının sorumluluğunu üstlenir.

15 Kasım'da cumhuriyetin ilanı büyük ve ironik tırnak içinde, "anıldı". Katliamlar ve  itaatkârlığımızı hatırlatmak için önemli tarihler ve karakterleri andığımız fetişizme sahibiz. Biz ne Canudos ayaklanmasını veya köle ayaklanmalarını anacağız, ne de Marighella, Zumbi, João Cândido, Jesuíno Brilhante, Olga [Benário], veya Espirtirina Martins destansı geçmişini kutlayacağız.

Cumhuriyetin ilanından sonra devrik, Brezilya asalak kokuşmuş ve yozlaşmış monarşisi, oldukça beğenilen demokratik cumhuriyete hayran parazitlikleri günümüzde elitler için kesinlikle farklı değildir. Bankacılar, lobiciler, politikacılar, şirketler , CEO'lar, spekülatörler ve toprak ağaları, tüm solucanlar başkalarının sömürme pahasına sayısız zenginlik biriktirir.

Cumhuriyet, Başkanlık sistemi, monarşi, hatta sosyal demokrasi. Sorum kapitalizmin kendisidir, çünkü daha fazla "insanlaştırılmış" kapitalizmin hiçbir alternatifi yoktur. Biz kapitalizm, sosyal sınıflar ve insanın insan tarafından sömürülmesi olduğu sürece sömürülenler ve ezilenler olacağız.

Demagoglar ve oportünistler tarafından önerilen büyülü çözümleri inanmıyorum. Ufukta büyük bir tezgâhta kapitalist krizin hiçbir alternatifi yoktur. Görevden uzaklaştırma, darbe, seçimler ya da başka herhangi yatıştırıcı Brezilya Devleti'nin hediyeleri yapısal sorunları çözmez. Sadece erkek işçiler, kadın işçiler ve gençliğin özerk, özgür ve devrimci organizasyonu tam anlamıyla özgürlük yolunda yeni bir toplumun inşasına garanti edebilir.

Yinelersek: tarih boyunca inşa edilen hiç toplum en şiddetli birinin karşısında pasifist kalmamıştır. Biz hiyerarşik baskıların bu devasa piramidi pasifist eylemlerle yasa dışı kılabilir ya da devirebileceğimizi inanarak kendimizi aldatmıyoruz.

Biz kapitalist egemenliğin üstyapısını şiddetle saldırmaya devam edeceğiz. Biz bugün São Paulo, Rio de Janeiro ve Rio Grande do Sul'da ortaya çıkmaya başlayacak anarşist kentsel gerillaların inşası ve yayılması için, ayrıca yeni devrimci konularda ortaya çıkan kitlelerin mücadelesi ile paralel olarak, haksızlıkların karşısında sadece bizim sesimiz barut yapacak ve ateşleyecektir.

Diktatörlük ve militarist rejim tarafından Geraldo Alckmin'in kamu okullarının kapatılmasına karşı São Paulo'daki öğrencilerin mücadelesi son derece kahramanca ve dikkat çekicidir. En samimi dayanışma, güç ve şefkatimiz, liseli kızlar ve erkekler tarafından, bugüne kadar, toplam 19 okulun işgalidir. Cesurca direnmeye devam edin. Polis saldırıları ve medya ya da yargı tarafından gözdağına izin vermeyin. İnsanlar kesinlikle sizinledir.

Dayanışmamız ayrıca pislik Eduardo Cunha ve onların çürümüş muhafazakar ve teokratik gündemleri ile siyasi ve ekonomik sahnesini istila eden tüm gerici kalabalığa karşı Sao Paulo ve Rio de Janeiro'da eylem yapan kadınların feminist mücadelesini dışarıya taşırıyor. İyi kavgada kavgaya devam; insanlar da sizinle!

Kapitalist üçlüsü Vale, Samarco ve BHP Billiton tarafından işlenen, Mariana'nın [Minas Gerais eyaletinde] felaketten [kasaba yakınındaki Germano madeninde] etkilenen herkese, onların yakınlarına, ve mağdurlara başsağlığı ve içten dayanışma. Önceden uyarı: pis para uğruna, onarılamaz çevreye zarar ve binlerce insanın hayatıyla sonuçlanan eylemleriniz, cevapsız kalmayacaktır.

Ayrıca, Avrupa bankası elitleri tarafından dayatılan kemer sıkma, yoksulluk ve baskıya karşı, bu ayın 12. günü Yunanistan'da gerçekleşen Genel Grevi selamlıyoruz. Şu an Yunanistan'da tutsak olan özellikle yoldaşlar, Ateş Hücreleri İttifakı'na en samimi dayanışma: Gerasimos Tsakalos, Olga Ekonomidou, Haris Hadjimihelakis, Christos Tsakalos, Giorgos Nikolopoulos, Michalis Nikolopoulos, Damiano Bolano, Panagiotis Argirou, Giorgos Polidoros [ve Theofilos Mavropoulos].

Biz operasyonel kapasite artışına uygun olarak saldırıları giderek arttırarak devam edeceğiz. Önümüzdeki aylarda sabotaj eylemleri ve doğrudan eylemler için bekleyin.

Biz tüm anarşist ve komünistleri bu yılın son ayı için malzemelerin hazırlanması ve lojistik açıdan kendilerini donatması için önceden çağırıyoruz. Kara Aralık çoklu, sürekli ve sabit saldırıları arayan, dünyanın her köşesinden katılan devrimciler tarafından organize ediliyor, ve her şey plana göre giderse Sao Paulo ve diğer Brezilyalı Devletin ilgisini çekecek kaos ve devrimci enerji ile işaretlenir.

Özgürlükçü teorinin evrimini uygulama ve doğrudan eyleme çevirelim. Özerk ve merkezi olmaksızın, samimi küçük gruplar aracılığıyla, herkes kendi eylemlerini organize edebilir ve düzenleyebilir.

Geri adım yok.  

Devlet ve Sermayeye Savaş!

"Carlo Giuliani" Hücresi, İsyancı Anarşist Hareket (M.I.A)

Alıntı: Contra Info , Kaynak: Cumplicidade

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder