14 Eylül 2015 Pazartesi

Yunanistan: Evi Statiri Korydallos kadınlar hapishanesinde açlık grevine başladı


AÇLIK GREVİ

Korku ve haksızlığa karşı

14 Eylül, bugünden itibaren, hücre duvarımdaki takvimin sayfası değişmeyecek. Bu tarih özgürlüğüme dek orada takılı kalacak.

14 Eylül, bugün, serbest bırakılmam için açlık grevine başlıyorum; sessizliğe karşı, ilgisizliğe karşı, gazetecilerin yalanlarına karşı, güç korkusuna karşı ...

Polisler, hâkimler ve politikacılar bu hapishanenin duvarları içinde günlerimi hapsetti fakat onlar özgürlük için arzumu veya onurumu hapsedemezler.

Bu soruşturma ofisleri içinde  polis kayıtlarına ile dolu iç klasörleri saklayarak hayatlarımızı ezen gücün mutlak egemenliğinin kabulünü reddediyorum, bu kolektif tarihin mirasıdır - kan ve hala adalet arayanlar, ayaklananlar, direnenler ezilenlerin mücadelesidir.

Direnişçilerin belleğin geri dönüşü, unutmayın ki bastırılmış ve tutsakların özgürlüğü uzaktan verilmez.. fakat mücadele yoluyla kazanılır.

"İnsanların ellerinden her şeylerini almadığınız sürece üzerlerinde etkili olabilirsiniz . Bir insanın her şeyini çaldığınız an sizin etki alanınızdan çıkar. O artık özgür olmuştur." - A. Solzenitsin

Evi Statiri
Korydallos Kadınlar Hapishanesi
14.09.2015

Alıntı: Insurrection News
Kaynak: Athens IMC



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder